Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ο καλός προπονητής......


Από καταβολής ποδοσφαίρου, το πιο σημαντικό γρανάζι ίσως σε μια ομάδα, είναι ο προπονητής. Είναι αυτός ο οποίος αναλαμβάνει να συγχρονίσει 11 μυαλά να λειτουργούν προς ένα συγκεκριμένο σκοπό. Στο παρακάτω άρθρο θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τον όρο προπονητή και να  εξηγήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να λειτουργεί γενικά σε μία ομάδα...
Ο καλός προπονητής…..
είναι ένας κακός προπονητής που δεν σταματάει ποτέ του να μαθαίνει…
που…..
όταν χάνει,  αύριο είναι μια άλλη μέρα,  ο προγραμματισμός ξεκινάει από την αρχή. Όταν κερδίζει , αύριο είναι μια άλλη μέρα,  ο προγραμματισμός ξεκινάει από την αρχή.
Ένας καλός προπονητής είναι κάποιος που ξέρει νίκη είναι υπέροχη, αλλά ...
Ένας καλός προπονητής είναι κάποιος που πηγαίνει στη δουλειά νωρίς, που ξοδεύει τα Σαββατοκύριακα του μακριά από το σπίτι του, που δεν τηρεί τα χρονοδιαγράμματα της οικογένειας του και όλα αυτά για να βοηθήσει μια ομάδα νεαρών ατόμων.
Ένας καλός προπονητής είναι κάποιος που μένει μισή ώρα μετά την προπόνηση και περισσότερο για να βεβαιωθεί ότι κάθε ένας από τους παίκτες του, έχει γυρίσει  ασφαλής σπίτι του.
Ένας καλός προπονητής είναι κάποιος που νιώθει βέβαιος ότι ο καθένας ποδοσφαιριστής του παίρνει να παίξει.
Ένας καλός προπονητής είναι κάποιος που ξέρει τι πρέπει να κάνει αν ένας παίκτης τραυματιστεί.
Ένας καλός προπονητής είναι κάποιος που διδάσκει τους νέους ότι η νίκη δεν είναι το παν, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται
ξύπνιος τη νύχτα κοιτάζοντας το ταβάνι, να αναρωτιέται τι  θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά για να
έχει μετατραπεί μια ήττα σε μια νίκη.
Ένας καλός προπονητής είναι κάποιος που μερικές φορές βοηθά το παιδί να αναπτύξει την ικανότητα και την εμπιστοσύνη στον εαυτό του, που δεν υπήρχε πριν.
Ένας καλός προπονητής είναι κάποιος που οι ποδοσφαιριστές του θα τον θυμούνται  για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μετά το τελευταίο τους παιχνίδι…..