Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ασκήσεις για τελείωμα φάσεων με σέντρα

Σας δίνω 3 πολύ ωραίες ασκήσεις για τελειώματα φάσεων με σέντρα.

Άσκηση 1:

Ο παίκτης Α ντριμπλάρει την μπάλα και δίνει πάσα στον κεντρικό παίκτη Β. Ο Β δίνει πάσα στην πτέρυγα στον Γ και μετακινείται και αυτός προς την πτέρυγα, για να προωθηθεί στη συνέχεια στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο Γ κινείται εμπρός με την μπάλα και παίζει το 1-2 με τον Β. Ο Γ πραματοποιεί το σουτ στην εστία.

Άσκηση 2:


Ο παίκτης Α ντριμπλάρει την μπάλα μέχρι το ημικύκλιο της περιοχής και δίνει πάσα στον κεντρικό παίκτη Β. Ο Α κινείται προς την ενεργή πτέρυγα. Ο Β δίνει πάσα στον πλάγιο Γ και κινείται και αυτός προς την πτέρυγα με κίνηση οβερλάπινγκ για να προωθηθεί στο ύψος της περιοχής. Ο Γ δίνει στον Α που δίνει με τη μία στον προωθημένο Β, ο οποίος βγάζει σέντρα για τον Γ.

Άσκηση 3:

Ο παίκτης 1 τρέχει προς τους κώνους.Ο παίκτης 2 κάνει αλλαγή παιχνιδιού με μια μεγάλη μπαλιά προς τους κώνους.Ο παίκτης 1 παίρνει την μπάλα και τρέχει παράλληλα στην πλάγια γραμμή της περιοχής, προς το τέρμα.Ο παίκτης 1 βγάζει σέντρα στον παίκτη 2, ο οποίος πρέπει να κάνει το σουτ.Στην άσκηση τοποθετούμε και ένα τρίτο γκρουπ, οι παίκτες του οποίου τρέχουν προς την εστία για να «καλέσουν» την μπάλα.Η άσκηση δουλεύεται και από τις δύο πλευρές και με παραλλαγές στον τύπο της σέντρας.

Καλή επιτυχία.