Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Άσκηση για βελτίωση της ομάδας στον επιθετικό τομέα

Χωρίζουμε σε 2 μέρη το μισό γήπεδο όπως φαίνεται στο παρακάτω σχήμα.
Στο μισό μέρος τοποθετούμε 3 κόκκινους παίχτες και 3 άσπρους και το ίδιο κάνουμε και στο άλλο μισό. Στις 2 εστίες τοποθετούμε τερματοφύλακα.
Η άσκηση ξεκινάει με την κόκκινη ομάδα να έχει την μπάλα στην κατοχή της. Όταν αποφασίσουν μεταβιβάζουν την μπάλα σε έναν από τους κόκκινους παίχτες που βρίσκονται στο άλλο μισό του γηπέδου και αυτοί εκδηλώνουν επίθεση. Στην επίθεση περνάει και ένας κόκκινος ποδοσφαιριστής από το άλλο μισό, για να έχουμε δηλαδή μια επίθεση με σχέση 4:3. Το ίδιο επαναλαμβάνεται από την άλλη πλευρά, αυτή τη φορά με τους άσπρους.
Στην μεγάλη μεταβίβαση από την μία πλευρά στην άλλη δεν υπάρχει offside. Αφού όμως η μπάλα περάσει στο δεύτερο μισό τότε υπάρχει.
Στόχοι της άσκησης: Γρήγορη και σωστή μεταβίβαση από τη μεσαία γραμμή στην επίθεση, δημιουργία χώρων και εκμετάλλευσή τους από τους επιθετικούς, σωστή συνεργασία και δημιουργία προϋποθέσεων για σωστά τελειώματα.
Χρόνος άσκησης: 3Χ8΄
Περιορισμοί: μπορούμε να βάλουμε περιορισμένες επαφές, ενώ στο πρώτο 8λεπτο λέμε στους παίχτες να κάνουν παθητικό μαρκάρισμα. Στο τελευταίο 8λεπτο παίζουν χωρίς περιορισμούς.