Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Άσκηση με 4 ποδοσφαιριστές και 1 τερματοφύλακα

Σας παραθέτω μια πολύ όμορφη άσκηση ,με ένα τερματοφύλακα και 4 ποδοσφαιριστές. 
Δημιουργούμε ένα γήπεδο διαστάσεων 20Χ20μ. και στην μέση του φτιάχνουμε ένα τετράγωνο διαστάσεων 5Χ5μ. Ο τερματοφύλακας βρίσκεται μέσα στο μικρό τετράγωνο και έξω από αυτό υπάρχουν 4 ποδοσφαιριστές που κυκλοφορούν την μπάλα. Οι ποδοσφαιριστές πασάρουν έξω από το τετράγωνο του τερματοφύλακα. Αυτός πρέπει να είναι συγκεντρωμένος στην μπάλα και να παίρνει την κατάλληλη θέση κάθε φορά. Οι πάσες πρέπει να είναι ακριβείας και το γκολ επιτυγχάνεται όταν οι ποδοσφαιριστές αλλάξουν πάσα μέσα από το τετράγωνο του τερματοφύλακα. Προσπαθούμε να δώσουμε γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι και να ωθήσουμε τους ποδοσφαιριστές να περάσουν πολλές πάσες μέσα από το μικρό τετράγωνο.
Χρόνος άσκησης: 2 σετ από 4
Η παραπάνω άσκηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη προθέρμανση σε πιο αργό ρυθμό.
Κάντε κλικ για περισσότερα »

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Άσκηση κατοχής μπάλας

Δημιουργούμε το εξής γήπεδο (λίγο πιο πάνω από τη σέντρα).
Η άσκηση ξεκινάει με τον παίχτη 1 που κάνει μια μεγάλη μεταβίβαση στον παίχτη 4. Τότε ο 1 κάνει κίνηση προς το σημείο Α, όπου υποδέχεται την μπάλα από τον 4. Ο 4 κάνει κίνηση προς το σημείο Β. Ο 1 μεταβιβάζει την μπάλα με την μία προς το σημείο Β και κάνει σπριντ προς το σημείο D. O 5 κινείται στο σημείο Γ, όπου υποδέχεται την μπάλα από τον 4 και κάνει μεγάλη μπαλιά προς τον 1. Αυτός είναι υποχρεωμένος να κατεβάσει την μπάλα και να εκτελέσει.
Η άσκηση επαναλαμβάνεται και από την άλλη μεριά.
Χρόνος άσκησης: 20΄
Στόχος: σωστό timming , επικοινωνία των ποδοσφαιριστών μεταξύ τους , καθώς και συνεργασία με γρήγορες και σωστές πάσες. Ιδανική για ομάδες που θέλουν να δουλέψουν το στοιχείο της αντεπίθεσης.
Κάντε κλικ για περισσότερα »

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Άσκηση προθέρμανσης για δημιουργία ομαδικού πνεύματος

Μια πάρα πολύ καλή άσκηση, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο τέλος της προπόνησης και είναι πολύ ευχάριστη είναι η εξής:
Δημιουργούμε ένα τετράγωνο διαστάσεων 25Χ25μ και μέσα του τοποθετούμε 3 ή 4 ομάδες των 4 ατόμων. Οι ποδοσφαιριστές της κάθε ομάδας είναι ο ένας πίσω από τον άλλον και κρατάει ο πίσω το φανελάκι του μπροστινού. Σκοπός της κάθε ομάδας είναι να ακουμπήσουν τον τελευταίο παίχτη της αντίπαλης ομάδας. Οι ομάδες κινούνται ελεύθερα στον χώρο. Αν τον ακουμπήσουν τότε η ομάδα αποβάλλεται. Αν σπάσει η αλυσίδα για οποιονδήποτε λόγο τότε πάλι η ομάδα πάλι αποβάλλεται. Νικήτρια είναι η ομάδα που θα μείνει τελευταία.

Στόχοι άσκησης:
  • Ταχύτητα και ευκινησία
  • επικοινωνία και συνεργασία των ποδοσφαιριστών. Να συνεννοηθούν που θα πάνε να επιτεθούν και πως θα προστατέψουν την ουρά τους.
Χρόνος άσκησης: 5 - 7΄
Κάντε κλικ για περισσότερα »

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Άσκηση προθέρμανσης με έμφαση στην μεταβίβαση και την συνεργασία (2)

Στο μισό γήπεδο τοποθετούμε τους παίχτες όπως φαίνεται στο παρακάτω σχήμα.
Η άσκηση ξεκινάει με τους ποδοσφαιριστές να έχουν την μπάλα στα χέρια. Ο Α πετάει την μπάλα στον Β, ο οποίος κάνει κοντρόλ και επιστρέφει την μπάλα στα πόδια του Α. Στη συνέχεια ο Α μεταβιβάζει την μπάλα στον C, ο οποίος την μεταβιβάζει με μεγάλη μπαλιά στον απέναντι τερματοφύλακα. Ο τερματοφύλακας την επιστρέφει στον C μόλις αυτός περάσει από τα μικρά εμπόδια. Ο C κοντρολάρει την μπάλα μέχρι να φτάσει πίσω από τον D. O D o Ε και ο F κάνουν ακριβώς την ίδια άσκηση με την διαφορά ότι ο F περνάει από στεφάνια.
Χρόνος άσκησης :12΄
Αριθμός ποδοσφαιριστών: 14
Ωθούμε τους ποδοσφαιριστές να υποδέχονται σωστά τις μπάλες, να κάνουν σωστές μεταβιβάσεις και  να περνάνε γρήγορα από τα εμποδιάκια και τα στεφάνια.
Εξαιρετική άσκηση που περιέχει στοιχεία μεταβιβάσεων, υποδοχής και μυϊκής συναρμογής.
Κάντε κλικ για περισσότερα »

Άσκηση προθέρμανσης με έμφαση στην τεχνική και την συνεργασία

Στο μισό γήπεδο τοποθετούμε τους παίχτες όπως φαίνεται στο παρακάτω σχήμα
Ο Α πασάρει στον Β και τρέχει προς την πορεία της μπάλας. Ο Β υποδέχεται την μπάλα προς τα πίσω και την μεταβιβάζει στον C. όταν την μεταβιβάσει περνάει πάνω από τα μικρά εμπόδια και πάει πίσω από τον C. Ο C ντριμπλάρει την μπάλα μέχρι να φτάσει πίσω από τον D. Την ίδια ακριβώς κίνηση πραγματοποιούν ο D ο E και ο F με την διαφορά ότι ο Ε περνάει από τα στεφάνια όταν πασάρει στον F. Όταν ο C και ο F παραλάβουν την μπάλα, η άσκηση επαναλαμβάνεται.
 Χρόνος άσκησης: 12΄
Αριθμός παιχτών :14
Ωθούμε τους ποδοσφαιριστές να δίνουν πάσες σε κίνηση, να κάνουν μία κίνηση ξεμαρκαρίσματος πρίν υποδεχτούν την μπάλα καθώς και να χρησιμοποιούν και τα 2 πόδια.
Πρόκειται για μια εξαιρετική άσκηση η οποία περιλαμβάνει τα στοιχεία της μεταβίβασης, της υποδοχής, καθώς επίσης και μυϊκής συναρμογής, αφού κάθε φορά στα εμποδιάκια και στα στεφάνια μπορούμε να δίνουμε διαφορετικά ερεθίσματα.

Κάντε κλικ για περισσότερα »